Sunday, December 30, 2018

262 Грбљанима


262 Грбљанима

Благородној господи кнезовима, суђам и прочим главаром и старјешинам и свијема Христијанима у Грбаљ милост и мир од Господа Спаса нашега Исуса Христа да будет.
Знајући, колико сте се ви обрадовали дошаствију преузвишенога господина ћесаро- краљевскога комесара Маркеза Филипа Гизилијера и с коликим усрдијем жељно чекате његово правосудије врху вашијехправичнихразлогах, знам даће он милостиво примат, слушат и помњиво разбират свачије разлоге и да неће мањкат учинити праведни суд свакому у своје вријеме. Међу тијем ја молим вас, да будете међу собом и са сваким мирни, да прекратите сваке мале и велике ствари, које један од другога имате искати, да се устегнете од сваке глобе и да никакве худе и неприличне зађевице не чините, које би могле међу вама смутњу произвести. А што који има супротива бившијех деспотах вашијех, нека иде господину војводи Алберти чисто приказати.
Ово ви пишем за ваше собствено добро и за вашу корист, да ме послушате докле буде међу вама суд постављен, пак ће онда сваки моћи пред истијем приносити своје разлоге, а у толико нека сваки почине.

В прочем, препоручујући вас милости Божеској, остајем ваш доброжелатељ
ВЛАДИКА ПЕТАР


No comments:

Post a Comment